Добре дошли в нашия магазин
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Демо магазин на платформа SELITON v10

Категории

GDPR - ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА GDPR ПОЛИТИКАТА НА SMOLLPI.COM ЗА ОБРАБОТВАНЕТО НА ЛИЧНИ ДАННИ НА ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА, КАКТО И СЪГЛАСИЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

 

Smollpi.com е онлайн магазин, в който можете да направите безброй покупки, от избрани категории с разнообразни стоки за Вас, Вашите близки и приятели. Уеб сайтът www.smollpi.com е собственост на "ИНТЕР БЕС НАЦИОНАЛ" ЕООД / ЕИК: BG205552549, с адрес на седалище / управление: гр. София 1407, ул. Кричим №: 25, вх. Б, ет. 1, ап. 14. / Офис, ул. Кричим №: 20, тел.: (+359) 2 9629799, (+359) 988993472, e-mail: info@smollpi.com .

Smollpi.com е онлайн магазин, който,осъществява своята дейност при стриктно спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на физически и юридически лица, във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и Закона за защита на личните данни. Всички данни се обработват от Smollpi.com според изискванията на закона и легитимни бизнес цели, за целите на сключване на договор или с Вашето съгласие. Онлайн магазин Smollpi.com, гарантира спазване на всички правила и норми по отношение на защитата на личните данни на потребителите му.

 

Данни за контакт с администратора на лични данни на онлайн магазина. Длъжностното лице по защита на лични данни: info@smollpi.com.

Smollpi.com държи на поверителността на Вашите лични данни и този документ обяснява как администратора на лични данни може да събира, пази, обработва, споделя и прехвърля Ваши лични данни.

Личните данни на нашите клиенти, се съхраняват в административната област на криптирана страница в онлайн платформа Smollpi.com

 

1. Настоящата информация се прилага за обработване на лични данни на:

 

А) Лица, потребители – клиенти, които имат онлайн регистрация в платформата на Smollpi.com, както и такива, които не желаят да се регистрират, а използват опцията „Експресна поръчка без регистрация” и които пазаруват предлаганите продукти от нашия онлайн магазин.

Б) Лица, които сключват договори за покупко – продажба със Smollpi.com във връзка с доставка на продукти;

В) Лица, които сключват договори със Smollpi.com във връзка с предоставяне на услуги и поддръжка на продукти, предлагани от онлайн магазина ни;

Г) Лица, които използват формуляри за запитване, връщане, замяна, промоции на продукти или за услуги;

Д) Представляващи лица (физически и юридически) по горните точки;

Е) други.

 

2. Smollpi.com обработва следните лични данни и категории лични данни за лица по т.1 по-горе:

 

  • Вашите имена; данни, адреси на фирми;
  • Данни за  електронна поща, телефон за контакт;
  • Данни при обработка и искане за заплащане на стоки на кредит;
  • Данни за IP адреси;
  • Данни за плащане;
  • Данни за фактуриране;
  • IP адреси;
  • Бисквитки;
  • Плъгини, които използва онлайн магазина също може да събират лични данни;
  • Лични данни от други източници - например от социални приложения;
  • Данни за дати върху кредитни карти, номера на кредитни карти.
     

Всички данни се обработват според изискванията на закона и легитимни бизнес цели, за целите на сключване на договор или с Вашето съгласие.                  

 

3. Личните данни на категориите лица по т.1 се обработват по различни причини, като:

 

  • Оперираме нашия онлайн магазин
  • За бизнес цели като проследяване и анализ на работата на сайта
  • С Ваше съгласие, което може да оттеглите по всяко време


И за целите на:
 

  • Създаване и управление на личен профил на потребителите – клиенти в платформата на Smollpi.com;
  • Подпомагане при попълване на поръчка, обработка на поръчка;
  • Информиране относно продукти или услуги;
  • Предоставяне на услуги и поддръжка;
  • Известяване на потребителите - клиенти за нови услуги или други ползи;
  • Предоставяне на персонализирани промоционални оферти на потребителите – клиенти според търсенето желани от тях продукти;
  • Предоставяне на информация за продукти, която ще Ви бъде полезна.
  • Съдействие и задействане на процедура за изгубени или забравени имена и пароли;
  • Събиране и впоследствие обработване определена информация относно поведението ви при сърфиране в нашия уебсайт, за да персонализираме вашето онлайн сърфиране и да изготвим предложения, които са съобразени с вашия профил.
  • Връщане на продукти в съответствие със законовите разпоредби;
  • Възстановяване на стойността на продукти в съответствие със законовите разпоредби;
  • Директен маркетинг за нови продукти и услуги на Smollpi.com;
  • Доставка на продукти;
  • Поддържане на бисквитки и уебсайтове. Бисквитките обикновено съдържат името на уебсайта, към който принадлежат, времето, за което се съхраняват на компютъра на потребителя, и уникален номер.Те позволяват да намерим Вашата постоянна или изоставена количка; да запазим идентификатора на сесията Ви;
  • При сключване на договори за покупко-продажба и доставка на стоките, предлагани от онлайн магазина;
  • Извършване на всякакви плащания във връзка със сключени договори с онлайн магазина


4. Личните данни на лицата по т.1 могат да бъдат предоставени на:

 

А) Партньори в пазарната платформа на Smollpi.com;

Б) Куриерски компании - споделяме Вашите имена, телефонен номер, адреси, пощенски код, избор на куриерски офис;

В) Финансови и нефинансови институции, във връзка със закупуването на стоки от онлайн магазина ни на изплащане; Платежни системи и банки, когато извършите плащане с карта или еPay.bg/Paypal акаунт. Номерът на Вашата дебитна или кредитна карта се въвежда от Вас лично в сигурна платежна страница на оператора, за което, ние нямаме никакъв достъп и не може по никакъв начин да запишем Вашите данни в нашия онлайн магазин. 100% сигурност!

Г) Доставчици на маркетингови услуги;

Д) Доставчици на IT услуги;

Е) Други компании, с които нашия онлайн магазин има съвместна дейност за предлагане, продажба и извършване на услуги на и за наши продукти.

Ж) Социални медии, като Facebook и Google;

З) Софтуерна компания Mirchev Ideas Ltd. в ролята на разработчик и хостинг доставчик на платформата за онлайн магазини Селитон.

 

5. Информация за трети страни наши партньори:


За да функционира правилно нашият уебсайт и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на уебстраницата: 

 

  • Facebook login
  • Google+ login
  • Google Analytics
  • Google Tag Manager
  • Facebook Pixel
  • Facebook Event Tracking
  • Google Remarketing Dynamic Product Feed
  • Zopim Chat


В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

 

6. Бисквитки:

 

Какво представляват бисквитките:

Бисквитките са файлове с информация, включващи неограничено текстово съдържание, които се съхраняват в компютрите на потребителя с цел подобряване работата със съответния уебсайт. Тези файлове позволяват потребителят да бъде разпознат и уебсайтът да бъде адаптиран спрямо неговите предпочитания. Бисквитките обикновено съдържат името на уебсайта, към който принадлежат, времето, за което се съхраняват на компютъра на потребителя, и уникален номер.

 

Бисквитките са малки текстови файлове които се записват в паметта на уеб браузера или устройството което ползвате за да посетите нашия онлайн магазин Smollpi.com. Ние използваме бисквитки като те имат различни категории:

 

  • За опериране на сайта: без тези сайтове няма да може да оперира коректно и Вие няма да можете ползвате поръчковия процес
  • За проследяване на работата на сайта
  • Рекламни и за таргетиране

 

Първите два вида бисквитки са ни необходими, а от третия вид бисквитки може да се откажете използвайки следните сайтове:

 

6.1 За какво се използват бисквитките?

 

Бисквитките се използват за адаптиране съдържанието на уебсайтa към предпочитанията на индивидуалния потребител и оптимизиране работата с определения уебсайт. Използват се още за изготвянето на анонимна обща статистика, която ни помага да разберем как потребителят работи с уебсайтовете, което помага за подобряването на тяхната структура и съдържание, като в същото време няма достъп до личната потребителска информация

 

6.2 Какви бисквитки използва Smollpi.com?


www.smollpi.com използва два вида бисквитки – временни и фиксирани. Първите са временни файлове, които се генерират в компютъра на потребителя, докато той не излезе от уебсайта или не затвори използваното от него приложение (уеб браузър). Фиксираните файлове остават в компютъра на потребителя за време, определено в параметрите на бисквитките, или докато не бъдат изтрити ръчно от потребителя.

Използваните от www.smollpi.com бисквитки са конфигурирани от самия уебсайт, когато го посещавате, и те могат да бъдат разчетени единствено от нeгo.

Бисквитки, използвани от партньори на оператор на един уебсайт, включително и без ограничение, потребителите на уебсайта са обект на техни собствени политики за поверителност.

 

6.3.Съдържат ли бисквитките лична информация?


Личната информация, която се акумулира чрез бисквитките, може да бъде използвана само за извършване на определени операции за потребителя. Такава информация се криптира по начин, който прави достъпа до нея от неоторизирани лица невъзможен.

 

6.4.Изтриване на бисквитки.

 

По правило приложенията, използвани за сърфиране в уебсайтове, позволяват запазването на бисквитки по подразбиране. Тази настройка може да бъде променена така, че автоматичното запаметяване на бисквитки да бъде блокирано в уеб браузъра или потребителят да бъде информиран всеки път, преди бисквитките да бъдат запаметени на компютъра. Детайлна информация за различните начини за работа с бисквитки може да бъде открита в настройките на приложението (уеб браузъра).

Ограничаването на бисквитките може да се отрази на някои функционалности на уебсайта.

Всички съвременни браузъри предлагат възможността за промяна на настройките на бисквитките. Тези настройки се намират по принцип в „Опции“ или в менюто „Предпочитани“ на Вашия браузър. За да откриете тези настройки, може да използвате също така и стъпките по-долу или да използвате опцията „Помощ“ на Вашия браузър за повече детайли.

  • Cookie settings in Internet Explorer
  • Cookie settings in Firefox
  • Cookie settings in Chrome
  • Cookie settings in Safari

За настройка на бисквитките от трети лица може да използвате този уебсайт:

http://www.youronlinechoices.com/bg/

Бисквитки. Информация за клиента: Потвърждавам, че желая всичките ми лични данни да се изтрият освен данните за поръчките. Не е желателно да се изтриват Бисквитките, ще Ви се изтрие информацията която позволява лесно да поръчвате и запазвате продукти в любими.

Бисквитки: За да видите Бисквитките и с какви Ваши лични данни разполагаме, моля посетете следната страница:  Забрави личните ми данни - Моите лични данни съгласно GDPR  

 

7. Личните данни на лицата по т.1, б.А) могат да бъдат предоставени на следните категории получатели:

А) Органи, институции и лица, на които Smollpi.com е длъжно да предостави лични данни по силата на специална законова разпоредба или за защита на собствените си права.

Б) Лица, на които са възложени действия по изработка, опаковане , доставка на  стоките  във връзка с покупка, поддръжка, връщане или предоставяне на разяснителна информация и характеристики за предлагани продукти от Smollpi.com.

8. Предоставянето на лични данни е доброволно, когато тези данни са необходими за регистрация на потребителя – клиент в онлайн платформата на Smollpi.com и пазаруване на продукти от нея. В случай, че данните не бъдат предоставени, онлайн магазинът няма да има право да предостави продукт или услуга. При вече установени търговски отношения със Smollpi.com, предоставянето на лични данни може да представлява договорно или законово изискване. В тези случаи непредоставянето на данни може да доведе до прекратяване на установени търговски отношения между онлайн магазина и потребителите му или третите лица, чиято дейност е свързана с дейността на Smollpi.com.

9. Лицата, които са дали съгласие за обработване на личните им данни, имат право на достъп до тях, имате право на информираност, достъп, както и право да поискат коригиране, изтриване или ограничаване обработването на отнасящите се до тях и обработвани от Smollpi.com лични данни. 

Информация относно Бисквитките, информация за клиента: Потвърждавам, че желая всичките ми лични данни да се изтрият освен данните за поръчките. Не е желателно да се изтриват Бисквитките, ще Ви се изтрие информацията която позволява лесно да поръчвате и запазвате продукти в любими.

За да видите Бисквитките и с какви Ваши лични данни разполагаме, моля посетете следната страница: Моите лични данни съгласно GDPR

 

От тази страница, която е специална функционалност на онлайн магазин Smollpi.com, може да:

 

  • За да видите какви Ваши данни използваме, за да подобрим услугите си, моля посетете следния линк : https://smollpi.com/login.html На него ще откриете информация за Вашите лични данни, за Вашите направени поръчки и за Вашите запазени адреси.
  • Вашите данни да бъдат коригирани. За корекция на личните Ви данни, за промяна на адрес, парола или редакция на профила Ви, или да се запишете или отпишете за бюлетин, посетете следния линк: https://smollpi.com/login.html
  • За да заявите изтриването на личните Ви данни моля посетете следния линк: https://smollpi.com/gdpr.html Изтриването на данните Ви ще доведе до изтриване на цялата съхранена информация за Вас в сайта ни и няма да има информация за Вашите имена, адрес, телефонен номер, посещавани адреси, направени поръчки и т.н.
    Не е желателно да се изтриват Личните данни, ще се изтрие информацията която позволява лесно да поръчвате.

 

10. Лицата, които са дали съгласие за обработване на личните им данни могат по всяко време да възразят срещу обработването на данните им, когато се обработват на основание реализиране на права и интереси на онлайн магазина ни, които имат обосновано преимущество пред интересите на потребителите – клиенти, или за целите на директен маркетинг, както и да оттеглят дадените от тях съгласия чрез изпращане на имейл на info@smollpi.com

 

Оттеглянето на даденото съгласие не засяга законосъобразността на обработването на личните данни преди оттеглянето.

 

11. Лицата по т.1, б.А) могат да упражнят правото си на жалба до Комисията за защита на личните данни, която е Надзорен орган в областта на защитата на лични данни.

 

Комисия за защита на лични данни:

Адрес: София 1592, бул. „Проф.Цветан Лазаров” № 2;

E-mail: kzld@cpdp.bg

Интернет страница: www.cpdp.bg

 

12. Връзка с нас:

На контактна ни страница и на сайта ни са обявени нашето фирмено име, пощенски адрес, e-mail адрес и телефон за контакт. Данни за контакт на лицето, отговарящо за защитата на личните данни се предоставя при запитване.

В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

 

13. Smollpi.com съхранява събираните лични данни на Клиентите си, за най-късия период, който е необходим за да бъдат изпълнени изискванията на законите и нашите бизнес цели. Може да пазим личните Ви данни и за по-дълъг период, ако се изисква от закон или за легитимни бизнес цели, в случай че не е забранено от закона.